Cum facem un server OpenVPN din routerul ASUS

Dificultate aplicare pasi din aceasta postare:    

A venit in sfarsti timpul sa facem tutorialul cu serverul OpenVPN din routerul ASUS. In articolul trecut am vorbit despre  “Cum facem un server VPN-PPTP din routerul ASUS” , din punct de vedere al securitati si al identitatii pe internet este mult mai util OpenVPN.

OpenVPN pe langa credentialele (Utilizator+Parola), mai foloseste si un certificat de securitate criptat de 2048 bits, dar mai avem posibilitate si de a avea aceasi adresa IP de acasa chiar daca tu esti pe o retea mobila sau in alta tara.

De ce sa iti faci un server VPN ?

  • Te poti conecta in reteaua de la tine de acasa/locul de munca;
  • Poti accesa fisiere dintr-un mediu de stocare caruia nu i-ai facut port forwaring;
  • Poti folosii functia de WOL – Wake-on-lan ;
  • Poti sa faci diferite setari in router, s.a.m.d.
  • Poti sa ai aceasi identitate ca cea din locatie (adresa ip, de ex: Daca esti in Germania ai ip de Romania pe device-ul tau)

Am sa iti explic in cativa pasi cum sa iti faci un server OpenVPN din routerul tau. Pentru a avea acces la toate optiuniile ce se regasesc in tutorialul nostru trebuie sa iti faci update la firmware versiunea:  3.0.0.4.382_50624 daca folosesti un router RT-N18U, exact ca cel folosit de noi in tutorial.

Pasul 1: Accesam interfata routerului cu IP-ul http://192.168.1.1 sau http://router.asus.com Ne logam cu credentialele alese de noi la instalarea routerului;

Pasul 2: Ne-am conectat, acum in meniul din stanga mergem jos la ramura VPN;

Pasul 3: Din meniu alegem optiunea OpenVPN;

Pasul 4: Activam serverul OpenVPN (vezi imaginea);

Pasul 5: Alegem urmatoare optiuni pentru o securitate optima:

Detalli VPN – General

RSA Encryption – 2048 (neaparat pentru o securitate foarte buna)

Client will use VPN to access – Internet and local network (pentru a pastra identitatea de acasa, Adresa IP – foarte utila daca esti intr-o tara straina cu legi stricte.)

Export fisier de configurare OpenVPN – Trebuie descarcat.

Pasul 6: Creeam un user, avem disponibilitatea de conectare simultana a 16 utilizatori maxim.

Introducem la nume utilizator si parola datele dorite apoi apasam pe butonu + (Adauga). Pentru aplicarea setariilor apasam butonul APLICARE.

Atat este tutorialul despre cum sa iti creezi un server OpenVPN, pentru a nu aglomera aceasta pagina am creat un tutorial separat cum sa te conectezi pe telefon/tablea, laptop/pc, vezi tutorialului aici: https://www.tutoriale-it.ro/cum-ne-conectam-de-pe-telefon-calculator-la-un-server-openvpn/

Daca aveti nelamuriri va rog sa imi scrie-ti un comentariu mai jos. Te ajutam in scurt timp.

Daca ti-a placut acest site, spune-le si prietneiilor tai despre el! Multumim!

Cat de util a fost acest articol ?

Apasa pe stele pentru a evalua postarea!

Rating: / 5. Nr. voturi:

As you found this post useful...

Urmareste-ne pe Facebook!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Să îmbunătățim acest post!Daca ti-a placut postarea da un like si vei primii mai multe tutoriale interesante direct pe Facebook


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


20 − = 13

TutorialeIT,Tutoriale,Tutoriale-IT,Tutoriale-IT.ro,www.Tutoriale-it.ro,Invata it,Tutoraile ajutor it,it tutoriale,tutoriale video,tutoriale imagini,tutoriale ajutor in it,Tutoriale-it,tutoriale-it,tutoriale-it.ro,tutorialeit.ro,tutorialepc,tutoriale PC, Tutoriale PC.