Cum mapam un folder in My Computer

Dificultate aplicare pasi din aceasta postare:    

Exista aplicatii ce scriu si citesc dintr-o mapare din “My Computer / Calculatorul meu”, alte ori putem creea o scurtatura pentru a accesa mai usor un folder din retea.

Pentru a putea mapa un folder cu o litera specifica, avem nevoie sa cunoastem calea folder-ului share-uit dintr-un server, calculator sau NAS, etc.

Nota!!! Pentru a accesa sau mapa un folder, share-ul tau trebuie sa foloseasca protocolul minim SMBv2 sau SMBv3 , in urma unui incident de securitate SMBv1 a fost blocat din anul 2017.  

Pentru a mapa in cele mai multe cazuri este nevoie de credentialele de conectare (username si parola) setate, pentru a putea accesa acel folder.

Pentru a fi mai usor am sa va explic in cativa pasi cum sa procedezi daca folosesti  WINDOWS 7, iar mai apoi am sa explic pas cu pas cum sa mapezi un folder in versiunea WINDOWS 10 .

Cum mapam un folder in My Computer in Windows 7:

Pasul 1 (Windows 7): Mergem la iconita de START  ;

Pasul 2 (Windows 7): Accesam “My Computer”, sau in romana “Calculatorul Meu” ;

Pasul 3 (Windows 7): Mergem deasupra partitiilor acolo indentificam un link “MAP NETWORK DRIVE”;

Pasul 4 (Windows 7): In meniul “Map Network Drive” putem alege  litera driver-ului mapat Z: in cazul nostru,iar  la folder introducem calea share-ului. De ex: \\192.168.1.21\it .

Apoi daca nu facem parte din acelas domeniu trebuie sa apasam optiunea “Connect using different credentials” sau “Conectare cu acreditari diferite”, iar apoi apasam FINISH sau TERMINARE ;

Pasul 5 (Windows 7): Apare fereastra de “Windows Security” trebuie sa introducem username-ul si parola de conectare, apoi sa nu uitam sa bifam “Remember my credentials” sau “Memoreaza credentialele mele”;

Dupa ce am introdus credentialele, daca sunt corecte se deschide automat o fereastra cu fisierele existente pe acel share.

Share-ul il putem accesa oricand din My Computer > Z: (in cazul nostru);


Cum mapam un folder in My Computer in Windows 10:

Acum ca am rezolvat treaba cu maparea in WINDOWS 7, incepem in acelas mod, structurat in mai multi pasi tutorialul pentru WINDOWS 10:

Pasul 1 (Windows 10): Accesam “Exolorer” din bara de stare;

Pasul 2 (Windows 10): Mergem pe meniul “Acest PC” sau “This computer”;

Pasul 3 (Windows 10): Click dreapta pe “Acest PC” sau “This computer”, apoi indentificam optiunea “Conectare untitate de retea…” sau “Map Network Drive”;

Pasul 4 (Windows 10): In meniul “Conectare unitate de retea” sau “Map Network Drive” putem alege  litera driver-ului mapat Y: in cazul nostru. la folder introducem calea share-ului. De ex: \\192.168.1.21\liber , apoi daca nu facem parte din acelas domeniu trebuie sa apasam optiunea “Conectare cu acreditari diferite” sau “Connect using different credentials”, iar apoi apasam Terminare sau Finish ;

Pasul 5 (Windows 10): Apare fereastra de “Securitate Windows” sau “Windows Security”, introducem username-ul si parola de conectare, apoi sa nu uitam sa bifam “Memorare credentiale” sau “Remember my credentials”;

Dupa ce am introdus credentialele, daca sunt corecte se deschide automat o fereastra cu fisierele existente pe acel share.

Share-ul il putem accesa oricand din Explorer > My Computer/Acest PC > Y: (in cazul nostru);

In exemplu a folosit un Windows 7 in engleza, iar pentru Windows 10 am folosit varianta in romana, procedeele sunt similare la ambele versiuni.

Daca doresti sa te ajutam cu ceva, spune-ne intr-un comentariu mai jos iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Daca ti-a placut acest site nu uita sa-l dai si prieteniilor tai. Multumim!

Cat de util a fost acest articol ?

Apasa pe stele pentru a evalua postarea!

Rating: / 5. Nr. voturi:

As you found this post useful...

Urmareste-ne pe Facebook!

Ne pare rău că această postare nu a fost utilă pentru dvs.!

Să îmbunătățim acest post!Daca ti-a placut postarea da un like si vei primii mai multe tutoriale interesante direct pe Facebook


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


+ 56 = 57

TutorialeIT,Tutoriale,Tutoriale-IT,Tutoriale-IT.ro,www.Tutoriale-it.ro,Invata it,Tutoraile ajutor it,it tutoriale,tutoriale video,tutoriale imagini,tutoriale ajutor in it,Tutoriale-it,tutoriale-it,tutoriale-it.ro,tutorialeit.ro,tutorialepc,tutoriale PC, Tutoriale PC.