Cum sa iti faci un server web pe ANDROID

Cum sa iti faci un server web pe ANDROID
5 (100%) 1 vote[s]
Dificultate aplicare pasi din aceasta postare:    

Stiu ca site-urile nu prea mai sunt la moda, dar in majoritatea cazurilor cand iesim din lumea limitata a Facebook-ului sau a Youtube-ului descoperim chestii interesante.
Poti creea site-uri de prezentare pentru firma mica in care este specificat un orar sau numarul de contact, site-uri de anunturi locale, site-uri locale de stiri s.a.m.d .
In acest tutorial am sa va prezint pas cu pas cum sa va creati propiul server WEB dintr-un telefon cu Android.
Solutia nu este asa de sigura ca un hosting care il achizitionezi de la o firma privata ce iti ofera UPTIME 99.9% , dar este interesant daca ai o mica pagina web in care vrei sa prezinti ceva mic, sau ai o aplicatie care vrei sa o rulezi de la tine de acasa, plus de asta vei avea o satisfactie personala cand proiectul tau este gata.

Pentru acest proiect avem nevoie de:

  1. Telefon mobil cu ANDROID ;
  2. Aplicatia HTTP Server powered by Apache – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.esminis.server.apache
  3. Pentru a crea/edita o pagina web avem nevoie de un editor HTML  anWriter free HTML editor – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ansm.anwriter&hl=en_US
  4. O retea de internet stabila (preferabil DIGI, ei ofera si subdomeniu gratuit gen: NUME.GO.RO sau alternativa serviciul DYN.com  ) ;
  5. Port forwarding (trebuie sa deschidem portul 80 din routerul nostru), avem doua tutoriale, unul pentru routerul ASUS si unul pentru TP-LINK ;
  6. Minim o pagina de index sau aplicatie care vrei o rulezi din interiorul casei tale (De retinut: Acesta aplicatie nu are server mysql pentru baze de date).

Am creat un tutorial video pentru a va fi mai usor. Urmeaza fiecare peas de instalare si nu va mai trebuii sa te chinui. In plus daca vrei poti sa instalezi o aplicatie care sa creeze un server FTP si sa editezi fisierele de pe un laptop sau calculator, dar asta probabil va fi un alt tutorial.


Daca nu te descurci, scrie-ne intr-un comentariu mai jos, te ajutam cu drag.

Nu uita sa dai si prieteniilor tai site-ul acesta si de ce nu, adauga-ti site-ul intr-un comentariu mai jos sa vedem si noi lucrarea ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


75 − = 70

TutorialeIT,Tutoriale,Tutoriale-IT,Tutoriale-IT.ro,www.Tutoriale-it.ro,Invata it,Tutoraile ajutor it,it tutoriale,tutoriale video,tutoriale imagini,tutoriale ajutor in it,Tutoriale-it,tutoriale-it,tutoriale-it.ro,tutorialeit.ro,tutorialepc,tutoriale PC, Tutoriale PC.